Ledelse

Forandringsledelse – håndtér modstanden

Hvis vores medarbejdere bliver mødt af stadig stigende krav til forandring… ja, så skal vi som ledere hele tiden blive endnu dygtigere til at forstå og håndtere modstanden… og det kræver excellent kommunikation

Du får svar på:

  • Hvad sker der i vores hjerner, når vi møder forandringer
  • Hvordan ”snyder” vi vores urhjerner og skaber succesfulde forandringer
  • Tre niveauer af modstand – hvordan håndterer du dem bedst
  • Hvilke ledelsesværktøjer skal vi have på plads for at lykkes

Lidt mere om indholdet:

BUM – så gjorde vores hjerne lige modstand mod en forandring… igen! Vi ved det er vigtigt, nødvendigt, værdifuldt osv. osv. men alligevel styrer vores urhjerne os skarpt uden om forandringer.
Det samme sker når nogen prøver at give feedback – ”vil du have et tip til at gøre det og det anderledes?” ”NEJ TAK!” tænker vi, men vi ved jo godt, at det rigtige er at tage imod og sige tak.

Så hvad kan vi gøre som ledere for at komme uden om de helt automatiske reaktioner i hjernen?

Hvorfor er det svært?
Vores hjerner fungerer – i mange henseender – stadig bare som vores urhjerne! For at spare energi og tid er vores hjerner designet til at elske vaner og til at blive i fastlåste mønstre. Derfor er forandringer ofte svære for det enkelte individ.

Hvordan gør vi det nemt?
Der er tre faser i enhver forandringsproces – Unlock, Change, Relock. Først skal nuværende vaner, tanker, mønstre og metoder brydes. Det kalder vi Unlock. Derefter selve forandringen. Og når forandringen er ved at være gennemført, skal den forankres, så gamle metoder, vaner og mønstre ikke overtager igen. Det kalder vi Relock.

Især unlock-fasen er krævende, fordi det er her, vi kæmper mod vaner og mod urhjernen. Så her stiller det øgede krav til ledernes færdigheder og den kommunikation, der foregår.

Er det urhjernen, som har magten i din organisation? På seminaret får du konkrete værktøjer til at lede dine medarbejdere igennem næste forandring.

“Yderst inspirerende seminar, hvor jeg gik hjem og nærmest var ærgerlig over at flere fra vores organisation var gået glip af dette seminar. På en meget enkel måde fik Intenz sat ord og begreber på, hvad der er afgørende i arbejdet med forandringsledelse. De “formler” jeg tager med derfra, er direkte anvendelige at arbejde med i hverdagen.”

Maria Frederiksen

HR Partner, Aarhus Havn

“Hands on! Hvilket betyder at det kan anvendes i hverdagen. Det giver mening.”

Per Schrøder

Director Flight Ops and NP, Thomas Cook Airlines Scandinavia

DEL

Tilmeld dig seminaret Forandringsledelse – håndtér modstanden

Vælg dato og sted

Du er velkommen til at tage én eller flere af dine kollegaer med. Det kræver blot, at der oprettes endnu en tilmelding med din kollegas oplysninger.

Hvad fik dig til at tilmelde dig?

Med Intenz Mail modtager du værdifuld viden og bliver inspireret på dine interesser. Du vil modtage Intenz Mail, når vi har et, der rammer det område, du har valgt. Du får også muligheden for at blive inviteret til inspirerende arrangementer.

Ønsker du at vide mere

Gitte er koordinator i Intenz og har mere end 10 års erfaring inden for marketing og kommunikation. Kompetencer Gitte bruger som ansvarlig for Intenz’ inspirationsseminarer.

Gitte Riis Axelsen – Koordinator
Tlf. +45 25 44 25 76
E-mail gra@intenz.com