Salg

Leaders Eat Last

78% af alle ledere bliver rated højere på deres evne til at jagte resultater end på deres evne til at motivere, inspirere og samle medarbejderne.

Det er synd og skam, for har du ikke dine medarbejdere med, så kan du glemme alt om resultaterne. Det er derfor, at en af verdens mest inspirerende motivational speakers, Simon Sinek, taler om, at ’great leaders eat last’. Som leder bør du hele tiden overveje, hvilket team du har med dig – og om du har hvad der skal til for at lede flokken igennem de udfordringer I står overfor.


 

Har du nogensinde tænkt over, hvordan ulveflokken klarer sig igennem den hårde vinter? Her får du en lille fortælling om god ledelse – fra et ulveperspektiv.

 

Forestil dig en stor gruppe ulve på tur gennem den kolde vinter – de er på en lang og hård færd frem i mod den destination, de har bestemt sig for, at de vil nå  – SAMMEN.

De 3 forreste ulve er ikke de stærkeste i flokken – de er gamle og syge, men de er i front så de kan sætte farten, og så de ikke sakker bagud.

De næste 5 er de stærkeste og bedste ulve i flokken – de er blevet bedt om at beskytte de forreste 3, så de ikke angribes fra siderne.

Gruppen i midten er altid beskyttet mod angreb udefra, de føler sig trygge og har stort overskud til at hjælpe de andre undervejs.

De næste 5 er også nogle af de bedste og stærkeste ulve, og de er blevet bedt om at beskytte bagtroppen mod eventuelle angreb og udfordringer undervejs på rejsen.

Den bagerste ulv er lederen. Lederen sikrer sig, at ingen af ulvene sakker bagud og bliver ladt i stikken. Han holder med sit store overblik flokken samlet og sørger for, at alle i ulveflokken holder den samme kurs fremad, uden afstikkere. Lederen er derfor altid klar til at løbe i hvilken som helst retning, der gavner fællesskabet og agerer dermed som ”bodyguard” for hele flokken – klar til at tage de kampe, der eventuelt kan komme som ”beskytter” for hele gruppen.

Hvilken type ulv er du? Og hvordan strukturerer du din flok til vandringer gennem div. udfordringer? Tager de svageste led i flokken med på rejsen fremad, eller lader du dem sakke bagud? Tager du højde for, at alle i flokken er forskellige?

Som stærk leder skaber du stærkere individer og stærkere teams. Ved at ’spise sidst’ og fokusere på at kende dine medarbejdere bedre, have forståelse for forskelligheder og vinde respekt for selvsamme, sætter du skub i en verden af udviklingsmuligheder. Med den erkendelse, anerkendelse og bevidsthed skaber vi den bedste og mest gunstige grobund for resultater.

Det kan derfor være godt givet ud at reflektere over, hvor du som leder placerer dig, næste gang du tager din organisation med på en ny rejse ud i fremmed land. Den vej din finger peger, og den position du selv indtager, vil være afgørende for hvor I ender.


Er du blevet nysgerrig på, hvorfor nogle strategier fejler mens andre er succesfulde, og hvordan vi i Intenz mener, at det hænger sammen med den form for leadership, du udøver? Er du blevet nysgerrig på, hvordan du på den ene side skal fokusere på at skabe en vis Sense of Urgency, samtidig med at du sørger for ro i flokken? Og kunne du bruge nogle enkle, hands-on værktøjer til som leder bl.a. at excellere inden for dette – så tilmeld dig vores gratis inspirationsseminar om emnet: Eksekvering – nøglen til succes

DEL

Ønsker du at vide mere

Morten er konsulent og har været i Intenz siden 2013. Han har arbejdet med ledelse og udvikling af mennesker i over 10 år.

Morten Hagen – Konsulent
Tlf. +45 22 12 22 96
E-mail mha@intenz.com