De første Everything DiSC® facilitatorer er udklækket fra Intenz

11 af Intenz’ kunder har grebet muligheden for at få deres egne interne Everything DiSC® facilitatorer. De ny-certificerede kursusdeltagere glæder sig til at løfte kommunikation, samarbejde og performance med dialogværktøjet.

I marts modtog de første Everything DiSC® facilitatorer deres certifikater fra Intenz. Bag sig havde de to dages intensiv undervisning med Intenz’ DiSC®specialister Elsebeth Wegeberg og Thomas Petersen – og en eksamen, som deltagerne gennemførte online.

De repræsenterede et bredt udsnit af faggrupper og talte både HR-, udviklings- og salgschefer samt en regnskabschef – og det viser meget fint, hvor bredt anvendeligt værktøjet er. De 11 deltagere kom med hver deres formål og forventninger, der bl.a. handlede om at styrke kommunikation og samarbejde, optimere team performance og styrke den interne leder- og medarbejderudvikling – og de var enige om, at forventningerne blev indfriet til fulde.

Jeg var på forhånd godt klar over at styrken i DiSC er hvor ukompliceret værktøjet er, men det har alligevel overrasket mig, hvor nemt værktøjet kan anvendes værdifuldt og meningsfyldt i forretningen. Der findes mange gode værktøjer, men få som så relativt nemt kan sættes i spil i vores forretning.
Jesper Mortensen, Senior Development Manager – Carlsberg DK

Min forventning om at udvide kendskabet til teorien bag Everything DiSC og få større indsigt i, hvordan DiSC kan bidrage til at skabe værdi for virksomheden i praksis, er blevet indfriet. Jeg tror på, at DiSC som et enkelt test- og dialogværktøj gør det nemmere for mig at bidrage til at styrke relationerne på arbejdspladsen i forskellige sammenhænge. Så mon ikke øvelse gør mester?Anita Svoldgaard,HR chef – Kronospan

Tag et kik på et Everything DiSC®certificeringsforløb hos Intenz her:

 

Et trygt og udviklende læringsmiljø

Inden kursusstart var deltagerne blevet introduceret til hinanden online. De to dages forløb omfattede bl.a. arbejde med deltagernes egne personlige profiler, da sparring om egen profil og det at sætte sig selv i spil ofte bidrager til et spændende, tillidsfuldt og trygt læringsmiljø. Og der gik heller ikke længe før stemningen var høj, og alle var engagerede.

I Intenz’ sædvanlige stil blev deltagerne blev udfordret – både på deres profil og på anvendelsen af det nye værktøj. For som med alle andre forløb har vi også i vores DiSC-certificering fokus på forankring.

Om certificeringsprocessen siger Retail Training Manager i Q8, Katrine Hindsig:”Det at lære på et niveau hvor man skal lære videre til andre, kræver et helt andet nærvær fra deltageren, hvilket overraskede mig selvom det jo egentligt er helt naturligt. Det gjorde, at uddannelsen var på et niveau, hvor jeg blev udfordret på en god måde. Det var meget positivt at der var en stor del konkret træning på uddannelsesdagene, sådan at man fik prøvet det af og fik gode ideer til, hvordan man selv kan facilitere øvelser”.

Al ny viden skal omsættes til færdigheder, så deltagerne føler sig helt sikre på, hvordan de udnytter den nye viden, når de er tilbage i deres organisationer. Og det lykkedes ifølge HR manager hos Tempur, Susanne Knudsen:”Tempur har gennemført forløb med Intenz gennem de sidste 3år med bl.a. kulturmålinger. Så jeg ser min certificering som et værktøj, der i den forlængelse kan anvendes både individuelt i mit eget team, og specifikt i teams, hvor der er mange nye medarbejdere. Jeg fik så mange fede input og aktiviteter med fra certificeringen, som jeg kan bruge i praksis,” fortæller hun.

En opgradering af udviklingsarbejdet

Hos Intenz er vi ikke i tvivl om, at Everything DiSC® er markedets bedste profilværktøj. Det er gennemprøvet og veldokumenteret, men herudover også meget nemt og intuitivt at anvende. Med certificeringerne sætter vi vores kunder i stand til selv at løfte deres udviklingsarbejde inden for bl.a. salg, kommunikation, leder- og medarbejdertræning og team-dynamik.

Med en certificeret Everything DiSC® facilitator i deres egen stab, kan virksomhederne kortlægge profiler på hele organisationen – og selv varetage de individuelle tilbagemeldinger til både teams og individer. ”Det er dog vigtigt at man forstår, at DiSC er et værktøj til dialog – ikke til diagnosticering,”fastslår Intenz’ DiSC ekspert, Elsebeth Wegeberg. Profilerne er med andre ord ikke et mål i sig selv, men en katalysator for indsigt, der skaber værdi i en lang række interne processer.

Gitte Toft, der er Senior Consultant in Learning, Training & Development hos Nordea fortæller: ”DiSC er en vigtig del af vores uddannelse ’Værdiskabende kundedialog, øvet niveau’, og for at kunne facilitere og undervise på den del af uddannelsen, har jeg brug for selv at have stærke DiSC kompetencer.”

Rustet til den nye opgave

Allerede til forberedelsen af de to kursusdage fik deltagerne adgang til Everything DiSC®’s online læringsplatform, der gav adgang til masser af materiale og træningsmuligheder. ”Den var en fantastisk måde at forberede sig på, og en god måde at snuse til det, vi skulle igennem i de efterfølgende 2 dage,”fortæller Susanne Elbæk Knudsen, HR Manager hos Tempur.

Under certificeringen fik deltagerne udleveret en arbejdsbog med materiale fra undervisningen. Herudover modtog de en fysisk bog om Everything DiSC® med anvisninger til tolkning, analyse, validitet osv. – og endelig fik de selvfølgelig deres egen profil udleveret.

Det var et engageret hold, der afsluttede DiSC certificeringen hos Intenz, og alle bestod selvfølgelig deres eksamen. Nu glæder vi os til at høre mere om deres erfaringer og resultater med Everything DiSC® arbejdet i deres egne virksomheder.

Er du nysgerrig efter at høre mere om, hvad en certificering til Everything DiSC® facilitator kan bidrage med i jeres organisation? Så kontakt konsulent Elsebeth Wegeberg, +45 22 12 22 53 / ewc@intenz.com eller se her, hvornår vi afvikler de næste DiSC® certificeringer og tilmeld dig

DEL

Ønsker du at vide mere

Elsebeth er konsulent i Intenz og har siden 2011 arbejdet med bl.a salgs-, kultur- og ledelsesudvikling. Hun er desuden certificeret i DISC personprofiler og tilbyder individuel coaching og sparring i forbindelse med udviklingsforløb.

Elsebeth Wegeberg – konsulent
Tlf. +45 22 12 22 53
E-mail ewc@intenz.com