Video: Storytelling - sådan får den gode leder fortalt den gode historie

Morten Hagen

Morten Hagen

En god leder er en stærk formidler af historier. Og i en verden, hvor kompleksiteten og mængden af information er konstant stigende, er det vigtigt, at du som leder er i stand til at trænge igennem med dine budskaber. Det gør det muligt at få andre til at opleve værdi, og det sætter dig i stand til at ændre medarbejdernes holdninger og adfærd.

Hvis du skal lykkes med din storytelling, kræver det, at du rammer modtageren på flere planer. Du skal beskrive et handlingsforløb, men du skal også inddrage virkemidler, der taler til både det rationelle og det emotionelle og på den måde knytte modtageren både til fortællingen og til fortælleren.

En vellykket forandringsproces kræver dog mere end god storytelling – du skal have alle mand med, og det kræver, at kender og anerkender forandringsprocessens forskellige faser. Jeg har skrevet en guide, der handler om netop det – den kan du hente lige her.

I videoen “Storytelling” fortæller jeg om de tre hjørner i den fortælletekniske trekant, og jeg dykker ned i aspekterne “Indre liv” og “Ydre liv”